Beschuit met blauwe muisjes
blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
06/28/2023
1 min
0

Beschuit met blauwe muisjes

06/28/2023
1 min
0

Kortgeleden is een goede vriendin voor de eerste keer moeder geworden. En dus mocht ik op kraambezoek komen. Beschuit met blauwe muisjes eten natuurlijk, bijpraten met mijn vriendin en bovenal: de baby bewonderen.

En 1 blik in de kinderwagen zorgt al voor een heldere conclusie: mijn ‘neefje’ is echt de allermooiste baby van de wereld. Sorry voor alle andere moeders maar zijn grote bruine ogen… dat kleine neusje… de bolle wangetjes en natuurlijk die ieniemienie vingertjes en teentjes. Van ieder 10. Ik heb ze nageteld. Terwijl ik hem stevig vasthoud, ruik ik aan de baby. Die geur… Heerlijk. Er zou een parfum van op de markt moeten komen want zeg nou eens eerlijk, de geur van pasgeboren baby’s is toch het lekkerste wat er is?

Dan hoor ik wat gekerm. Ik kijk naar het oh-zo-schattige gezichtje van de baby en dat loopt wat rood aan. O nee, hij begint te huilen en ik weet niet hoe snel ik hem weer terug moet geven aan zijn moeder.

Maar toch hè, ik word vrolijk van baby’s. En dat ligt niet aan mij. Zelfs de grootste macho man óf de meest chagrijnige persoon op aarde wordt vrolijk(er) bij het zien van een schattige baby. Het heeft een neurologische verklaring. Er wordt namelijk dopamine aangemaakt in de hersenen bij de aanblik van een schattig beeld. Dus alleen al bij het zien van een afbeelding van een baby treedt het cuteness-effect in werking.

Niet zo gek dus dat baby’s zo populair zijn onder marketeers. Je ziet ze overal terug. Wedden dat het je opvalt dat je best veel baby’s ziet in marketinguitingen? Denk aan de reclame van KLM, Gamma en Evian. Maar hoeveel baby’s je ook ziet: mijn ‘neefje’ is en blijft de allermooiste baby van de wereld.

Als je wil laat ik je vol trots een foto van de baby zien. Bijvoorbeeld tijdens het Recruitment Innovation event, het Taalcongres óf de Printmatters Vakdag waar ik na de zomer spreek. Kan je niet zolang wachten? Aanstaande vrijdag geef ik een masterclass Scoren met vacatureteksten én op 22 september de masterclass Scoren met offertes.

Reacties
Categorieën