Druk niet op de rode knop
blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
05/25/2023
1 min
1

Druk niet op deze knop

05/25/2023
1 min
1

Waarom we tóch op een knop (willen) drukken als er staat ‘druk 𝙣𝙞𝙚𝙩 op deze knop’.

Omdat𝙣𝙞𝙚𝙩 een bijzonder woord. Een magisch woord zelfs.

Zet je het 4-letterwoord in om de Fear Of Missing Out te activeren? Dan kan het vóór je werken. Pas je het verkeerd toe? Dan kan je zomaar mensen motiveren om gedrag te vertonen dat juist 𝙣𝙞𝙚𝙩 de bedoeling is.

Zet je bijvoorbeeld ‘druk 𝙣𝙞𝙚𝙩 op deze knop’ op een bordje? Dan verdubbel je de kans dat er wél wordt gedrukt.

Hoe dat komt? We vinden keuzevrijheid heel belangrijk. Mogen we iets 𝙣𝙞𝙚𝙩? Dan komen we in opstand omdat we vinden dat ons die vrijheid wordt ontnomen.

Tel daar nog eens bij op dat het brein het maar wat lastig vindt om negatieve woorden zoals 𝙣𝙞𝙚𝙩 te begrijpen. Denk maar eens 𝙣𝙞𝙚𝙩 aan een roze olifant. Of wat gebeurt er in jouw hoofd als je hoort 'Jan is 𝙣𝙞𝙚𝙩 de moordenaar'?

Interessant hè? Dat je met de inzet van 1 alledaags 4-letterwoord het gedrag van de lezer kan beïnvloeden. Positief óf negatief. Kun je nagaan wat jij kan bereiken als je de trucs kent van beïnvloedingsprincipes, overtuigingstechnieken én nog eens 6 andere magische woorden ontdekt.

Dus… ben je erbij tijdens de masterclass Master de kunst van het beïnvloeden met taal? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar om te leren goochelen met taal. Aanmelden kan via deze link. Geloof mij, dit wil jij 𝙣𝙞𝙚𝙩 missen.

Reacties
Categorieën