blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
10/09/2021
3 min
0

Het is er! Mijn derde boek: Tekst werkt.

10/09/2021
3 min
0

Afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan mijn derde boek ‘Tekst werkt’. Nu is het ein-de-lijk zover: het boek is af en de inkt is (net) droog. De drukker leverde pallets vol handboeken af bij mijn magazijn in Almere. Hoe het zo kwam dat ik 392 pagina’s vol schreef over tekst binnen recruitment en hr? Ik neem je graag mee in mijn verhaal.

Er was eens …

… een meisje van een jaar of 11. Ik zie mezelf nog zo zitten. Achter het witte bureautje waar mijn vingers roetsjten over het toetsenbord van de feloranje typemachine. Het mooiste moment was als ik weer een regel had getypt en een belletje hoorde. Dan mocht ik het heen en weer bewegende deel naar rechts duwen en het papier een stukje omhoog rollen.

Droom
Toen ik 11 was droomde ik ervan om Journalistiek te studeren. Dat liep toch even anders. Na enkele horecabaantjes en gewerkt te hebben als congrescoördinator wist ik even niet meer wat ik moest doen. En dan word je dus intercedent. Door collega’s werd ik al meteen gecharterd om korte advertentieteksten voor in de stoepstaander te schrijven. Weet je het nog? Zo’n log bord op wieltjes dat vroeger voor de vestiging stond zodat potentiële flexkrachten erover konden struikelen.

Tekstbureau
Na 3 jaar verruilde ik mijn baan als intercedente voor een baan bij een startende werving- en selectieorganisatie. Van recruitmentassistent rolde ik door naar marketingmanager. Dit was de plek waar ik echt mijn liefde voor het schrijven ontdekte. De liefde was zo groot dat ik in 2011 besloot een tekstbureau op te richten dat zich specialiseerde in teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

En toen …

Ik richtte tekstbureau Voor Tekst* op, om te doen wat ik het allerliefste wilde doen: de waarde van tekst benutten én op de kaart zetten. We schrijven, adviseren en trainen. Dit doen we bij Voor Tekst voor/bij werkgevers als Ahold Delhaize, gemeente Amsterdam en de Rabobank. Bij intermediairs zoals Randstad en Tempo-Team. En we werken samen met toeleveranciers zoals Getnoticed, Jobsrepublic en Cowboys. Ik schreef 2 boeken: in 2016 rolde Werven met Woorden van de drukpersen en in 2018 volgde De nieuwe Werven met Woorden. In 2020 lanceerde ik met Arjan Elbers en Marcel van der Meer hét kennisplatform voor recruitment: Kiqit. *Het tekstbureau heb ik in Q1, 2022 verkocht.

Met de juiste woorden kan je bijna alles en iedereen bereiken.
In de afgelopen jaren heb ik de kracht van tekst verder ontdekt. Ik weet nu dat je met de juiste woorden bijna alles kan bereiken. Zo kan je invloed uitoefenen op de kwaliteit van sollicitanten, een hogere conversie en/of omzet realiseren en diversiteit optimaliseren. Ik weet inmiddels dat én hoe je met tekst 95% van de keuzes van de lezer kan beïnvloeden. En het beïnvloeden van het onbewuste brein van lezers vind ik zó interessant dat ik in 2019 een eigen label heb opgericht, met de naam Nicol.nl.

Keuzestress
Toen mij onlangs werd gevraagd wat ik het allermooiste aan mijn vak vind, kon ik niet kiezen tussen kennis delen, samenwerken en blijven ontwikkelen. Tijdens het schrijven van Tekst werkt kwam dit alle 3 samen.
Wat als je tekstschrijven en kennis delen met elkaar vermenigvuldigt? Dan schrijf je (weer) een boek.
Kennis delen doe ik normaal graag op podia, tijdens trainingen en in artikelen. Want hoe mooi is het als iedereen weet dat én hoe tekst werkt? Door dit boek uit te brengen deel ik graag mijn kennis over teksten binnen recruitment en hr met jou.

Als het gaat om samenwerken heb ik bij de totstandkoming van dit boek de samenwerking opgezocht met 17 vakspecialisten. Zij delen hun visie in Tekst werkt. Ook heb ik gespard met ontzettend veel mensen over de titel, de inhoud en de vormgeving van dit boek.

Tijdens het schrijven heb ik mezelf ook verder ontwikkeld. Door obstakels te overwinnen en door nog meer kennis te absorberen over teksten binnen recruitment en hr. Natuurlijk vind je ook die nieuw opgedane kennis terug in het handboek.

 

En ze leefde nog lang en gelukkig …

… een vrouw van 45 jaar. De oranje typemachine is ingeruild voor een laptop. Het witte bureautje ben ik ontgroeid, ik schreef dit handboek vanaf de keukentafel en mijn werkbureau. Dit deed ik met veel plezier.

Nu het boek ein-de-lijk af is constateer ik dat mijn liefde voor tekst tamelijk uit de hand is gelopen. Ik heb in totaal 94.529 woorden gebruikt om mensen mee te nemen in het schrijfproces, de schrijftechnieken en de meest voorkomende teksten binnen recruitment en hr.

Ontdek dat én hoe tekst werkt.
Vanaf nu kan jij zelf resultaten boeken met betere teksten. Je kan ervaren dat tekst impact heeft op de instroom van talent, diversiteit, omzet, personeelsverloop, conversie en/of efficiency. Want tekst werkt. Ga het ervaren! Ga schrijven!

Boek bestellen? Check www.scorenmetwoorden.nl/boek/tekstwerkt

Reacties
Categorieën