c
blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
03/15/2022
1 min
0

Eigen goal

03/15/2022
1 min
0

Zaterdagochtend 8:00 uur. Windkracht 8 en stortregen. Toch weerhield het vroege tijdstip en het barslechte weer mij niet van het aanmoedigen van mijn 6-jarige neefje tijdens zijn eerste voetbalwedstrijd.

Gelukkig. De aftrap. Nog 2 X 25 minuten verwijderd van een mok warme chocomel mét slagroom. Al binnen luttele seconden na de aftrap zag ik 20 kleine voetballertjes op 1 kluitje. Lees: 20 voetballertjes binnen een straal van 2 meter van de bal. 10 van elk elftal. De enige kinderen die nog enigszins op de eigen positie stonden waren de keepers. Die 2 kinderen staarden vanuit het doel naar de grijze lucht. Als ik gedachten kon lezen dan gok ik dat zij (net als ik) dachten: ‘Wat doe ik hier? Lag ik nog maar in mijn bed.’

Een minuut of wat op dreef heeft mijn neefje de bal aan zijn voeten kleven. Als een ware Lionel Messi baant hij zichzelf een weg naar het doel. Met 19 kinderen in zijn kielzog lijkt het bijna op een polonaise.

Een paar meter verwijderd van het doel haalt ‘ie uit met zijn linkervoet. Terwijl de keeper nog naar de lucht staart, vliegt de bal om zijn oren. Goalllllllllll!

Mijn neefje komt enthousiast op mij afgerend. “Nicol, Nicol, heb je het gezien? Het was raak!”. Ik lach en bedenk me ‘Hoe vertel ik die trotse jongen dat het een eigen doelpunt was?’

Gered door het fluitje. De pupillenscheidsrechter maant alle spelertjes om te verzamelen rond de middenstip. Het staat 0-1. Tegen. En door….

In de rust zie ik de pupillencoach de kinderen uitleggen welk doel zij nu moeten hebben. Dat werkt. Tijdens de derde helft proost ik met de 6-jarige Lionel Messi-wannabe op de glorieuze overwinning die hij samen met zijn voetbalteam behaalde. Met een mok warme chocomel mét slagroom.

Ik leg (samen met sourcingspecialist Marcel van der Meer) uit wat jouw doel zou moeten zijn bij benaderingsberichten. Daarbij maak ik onder andere persoonlijk korte metten met berichten aan gesourcete kandidaten waarin een link naar de vacature staat. Want serieus? Wil jij de kandidaat wegjagen van de replybutton? Meld je aan voor de masterclass Verhoog je response rate.

Reacties
Categorieën