blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
10/07/2023
1 min
0

Communiceren met DISC-groen

10/07/2023
1 min
0

Lijkt het soms wel dat jouw gesprekspartner op een andere frequentie communiceert? Zo tune je in op het ‘groene kanaal’.

Intunen op het ‘groene kanaal’; wat bedoel ik daarmee? Ik doel op slim communiceren met mensen met een groen DISC-profiel.

DISC is een tool die mensen indeelt in 4 gedragsstijlen: Rood, Geel, Groen en Blauw. Het helpt je te begrijpen hoe jij en anderen communiceren en werken, waardoor samenwerking en communicatie soepeler verlopen en beter resultaat wordt behaald.

Wie zijn groene DISC-mensen?
Dit zijn mensen die beleefd, samenwerkingsgericht, geduldig, stabiel en bedachtzaam zijn. Ook zijn het mensen die loyaal zijn en graag (samen) werken in een harmonieuze en stressvrije omgeving. 🌱

Mensen met een groen DISC-profiel zijn dan ook de relationele lijm in elke groep. Ze zijn empathisch, zorgzaam en hebben een natuurlijke neiging om harmonie en stabiliteit te bevorderen. Ze zullen eerder vragen hoe je dag was dan direct naar de zakelijke details te springen.

Als je je afvraagt wie die vriendelijke ziel is die altijd voor de verjaardagstaart zorgt of wie er echt luistert tijdens een 1-op-1gesprek, dan heb je waarschijnlijk te maken met een 'Groene'. Ze zijn niet altijd de luidste in de kamer, maar hun aanwezigheid biedt een kalmerende, stabiele basis waar anderen zich aan kunnen optrekken.

Mensen met zo'n groen DISC-profiel werken vaak in ondersteunende functies, in de zorg en/of bij de overheid.

 Dit is hoe je níét met DISC-groen communiceert:

❌ kort door de bocht (rood).

❌ formeel / afstandelijk (blauw).

❌ heel enthousiast en oppervlakkig (geel).

Zo communiceer je wel met DISC-groen:

 ✅ maak het persoonlijk.

 ✅ doe rustig aan / geef de tijd.

 ✅ laat merken dat je jouw lezer/gesprekspartner begrijpt.

 ✅ vertel stap voor stap hoe je te werk gaat.

Woorden waar DISC-groen van smult:
ons/onze, samen, met elkaar, overleg, stapsgewijs, gevoel, sympathiek, eensgezind, vertrouwen, stap voor stap, maatschappelijk, sociaal en ‘wat vind jij hiervan?’.

Dit vind je vast ook interessant:Reacties
Categorieën