blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
09/05/2022
2 min
0

Vieze tegenvaller, zo'n nieuwe website

09/05/2022
2 min
0

Je hebt van die dingen waar je keer op keer vol enthousiasme aan begint, maar puntje bij paaltje valt ’t vies tegen.

Bevalling
Een kind krijgen is zo’n ding. Het klinkt allemaal prachtig; een schattige baby die je heerlijk kan vertroetelen, de eerste lach die je doet smelten en die lekkere Zwitsal-geur. Maar goed, puntje bij paaltje moet dat kind er nog wel ‘even’ uit. Nu wil ik je niet vermoeien met de details van mijn bevallingen, dus ik laat het hierbij voor nu.

Muurtje verven
Een veiliger onderwerp is het verven van een muurtje. Het lijkt zó gedaan, dus je zoekt een leuk kleurtje uit, pakt er een kwast bij en let’s go! Alleen blijkt - ook al koop je extra dekkende verf - dat je altijd meerdere lagen moet aanbrengen. En niet voordat je het kozijn hebt afgeplakt met schilderstape, de vloer hebt afgedekt tegen spatten en met voorstrijk in de weer bent geweest.

Verhuizen
In het verlengde van een muurtje verven valt een verhuizing. In veel gevallen staat een verhuizing voor een positieve verandering: een groter huis, een fijnere plek, op eigen benen staan of juist samenwonen. De eerste keer dat ik verhuisde, was toen ik op mijn achttiende mijn geboortehuis verliet. Ik ging op eigen benen staan en samenwonen tegelijk. De 4 keer daarop verhuisde ik naar een groter huis. Als je hebt meegeteld ben ik in mijn leven dus 5 keer verhuisd. En steeds weer begon ik er superenthousiast aan: een nieuwe stap, een nieuw avontuur, een fris begin. Het enthousiasme duurde altijd best lang, totdat het daadwerkelijke verhuismoment naderde. De vermoeidheid van het inpakken, het klussen en gesjouw nam dan steeds de overhand. Gevloek, getier en soms zelfs tranen waren het gevolg. De laatste keer dat ik verhuisde was een jaar of 4 terug. Toen ik op een smalle trap vastgeklemd stond tussen een muur en een loodzware wasmachine heb ik gezworen dat áls er een volgende keer komt, ik een verhuisbedrijf inschakel. 4 jaar later denk ik daar nog precies hetzelfde over.

Nieuwe website
Een nieuwe website lanceren is ook zo’n ding dat (mij) altijd vies tegenvalt. In mijn werk als marketingmanager en als ondernemer heb ik best wat websites gelanceerd. Ook was ik maar al te vaak betrokken bij dit soort processen namens klanten. Elke keer roep ik dan: ‘Het valt altijd tegen’. Dus dat riep ik nu ook (heel hard) tegen mijzelf toen ik een maand of wat terug het plan opvatte voor een nieuwe site. Des te harder ik het zei, hoopte ik dat het in elk geval niet héél erg zou tegenvallen. Mission failed. Er kwam veel meer werk en tegenslag bij kijken dan ik had verwacht. Misschien ook omdat ik niet alleen een nieuwe site lanceer maar dit ook doe onder een andere naam, met nieuwe producten en diensten en (deels) voor een nieuwe doelgroep.

Bloed, zweet en tranen
Of ’t nu gaat om een bevalling, een muurtje verven, een verhuizing of een nieuwe site lanceren: het kost bloed, zweet en tranen. Maar het eindresultaat mag er zijn, al zeg ik ’t zelf. Ben jij benieuwd naar mijn nieuwe website? Je zit d'r al op, kijk gerust rond. De Home Sweet Home-pagina vind je hier www.scorenmetwoorden.nl.


Reacties
Categorieën