Cialdini, mijn held
blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
10/19/2023
1 min
0

Cialdini, mijn held

10/19/2023
1 min
0

Wat was voor jou een moment of wie is de persoon die jouw carrière op z’n kop zette?  
Voor mij was het moment op 28 november 2018. Vandaag heb ik mijn veel te dure ergonomische bureaustoel op kantoor ingeruild voor een rode, fluwelen theaterstoel op de eerste rij in Spant! in Bussum. Achter mij hoor ik het geroezemoes van zo’n 250 andere mensen in de zaal. Ook zij zijn in afwachting van de belangrijkste spreker van vandaag: dr. Robert Cialdini aka ‘dr. Bob’.

Dr. Robert Cialdini is de meest geciteerde sociaal psycholoog ter wereld. En hét brein achter de wereldberoemde 7 beïnvloedingsprincipes. Eens per jaar vereert hij ons kikkerlandje met een bezoek. Vandaag is de dag.


Puntje van mijn stoel

Ik zit op het puntje van mijn stoel als Cialdini vertelt hoe je met 1 wijziging in een advertentietekst de omzet kan verhogen. Dat je door de inzet van sociale bewijskracht meer bereikt. En dat zelfs het op z’n kop zetten van een zinsconstructie tot resultaat leidt. De volgende dag zit ik weer op mijn veel te dure ergonomische bureaustoel en ik staar voor mij uit. Van werken komt het niet. Ik ben in de war na Cialdini’s verhaal.
Was alles nieuw wat ik hoorde? Nee, zeker niet. Veel van de technieken die Cialdini deelde, paste ik al wel toe in mijn communicatie. Ik had alleen 0,0 benul dat hier hele theorieën, onderzoeken en technieken achter schuilgingen. Het is alsof er een schatkist is opengegaan.


6 jaar later

Er is veel veranderd. Omdat mij te kunnen focussen op het beïnvloeden van het gedrag met taal verkocht ik vorig jaar mijn tekstbureau. Mijn werkweek bestaat inmiddels uit het spreken en trainen van ondernemers en professionals in sales, marketing en communicatie. Ik laat deze mensen ontdekken hoe je door slimmer te communiceren meer resultaat kan realiseren.

Ook schreef ik het boek over de 7 magische woorden. En boek nummer 5 over beïnvloedingstechnieken staat op de agenda.
Wat ook op de agenda staat is het event ‘De psychologie van overtuigen’ op 28 november. Het is dé dag dat Cialdini weer op het podium staat. Dit keer in het AFAS theater in Leusden. Ik ben er weer bij, voor de vierde keer, op de eerste rij. Zie ik jou daar ook?

PS Kan je er 28 november niet bij zijn? Geen paniek, ik deel mijn kennis over Cialdinis werk ook tijdens mijn masterclass (open inschrijving) ‘Beïnvloed het brein met copy’. Of ik kom een keer spreken of trainen bij jouw bedrijf óf event. Plan jij een kennismakingsmoment in mijn agenda?

Reacties
Categorieën