blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
03/08/2022
1 min
0

Passie voor het bruine water

03/08/2022
1 min
0

Okay, mensen die mij kennen weten dat ik wel wat heb met vacatureteksten. En dat ik ook iets heb tegen het gebruik van jeukwoorden in vacatureteksten.

Nu was ik laatst een incompanytraining aan het voorbereiden. Want hoera-hoera: binnenkort mag ik weer een groep copywriters meenemen in de wondere wereld van vacatureteksten. En wonderlijk… dat is deze wereld echt.

Berucht onderdeel van mijn trainingen is de bullsh*tbingo. Jeuk gegarandeerd en de winnaar gaat er vandoor met ge-wel-dige prijzen. En een potje anti-jeukcrème.

Op zoek naar nieuwe clichévoorbeelden belandde ik op een werkenbij-site van een gemeente. In de vacature-zoekbalk tikte ik mijn allergrootste jeukwoord in: passie.

Nu ben ik wel wat gewend. Passie voor parkinsonpatiënten (toegegeven; allitereert lekker), passie voor fokzeugen en passie voor hamburgers. Ze passeerden allemaal een keer de revue. Ook zag ik eens ‘een passie voor kinderen’ als een functievereiste bij een vacature voor een medewerker bij een kinderdagverblijf.

Maar wat ik nu zag…

BEN OF KEN JIJ EEN NIEUWE COLLEGA MET EEN PASSIE VOOR HET BRUINE WATER?

Om het aan te dikken stond bij de vereisten: Je hebt een passie voor het riool. Je snapt het; deze gemeente is wanhopig op zoek naar een gepassioneerde medewerker riool. Met een passie voor het bruine water.

Vakmatig houd ik mezelf nu ruim 2 decennia bezig met vacatureteksten. En toegegeven: deze ‘passie’ was een van de ergste passies die ik tegenkwam.

Laten we ‘passie’ eens anders insteken. Wat is jouw passie? Is dat net als die van mij het scoren met woorden? Dan wil je vast meer weten over hoe je kan scoren met de 7 magische woorden.


Reacties
Categorieën