blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
09/22/2023
1 min
0

Hoe het woord 'of' jouw relatie goed houdt.

09/22/2023
1 min
0

Soms vragen mensen mij wel eens: ‘wauw, ben je echt al 30 jaar samen met je jeugdliefde?’ Hoe doe je dat?’ 

Een terechte vraag omdat ik niet de makkelijkste persoon ben om mee samen te leven. Dus is mijn antwoord: ‘ik goochel wat met woorden’. 

Voor mensen die mijn boek De 7 magische woorden nog niet kennen is dat wat vaag. De mensen die het boek al lazen, snappen direct wat ik bedoel. Want ja, ik schreef het boek oorspronkelijk  voor de doelgroep marketeers en copywriters maar ook in je relatie de kracht van de 7 magische woorden in je voordeel gebruiken. Hoe? Laten we het woord 𝐨𝐟 er eens bij pakken.

𝐒𝐭𝐞𝐥 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐧𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 dat jij heel graag romantisch wil dineren met jouw partner. Dan kan je vragen: 'zullen we vanavond uiteten gaan?' Er is een 50/50% kans op een ja en op een nee. en voor je ’t weet zit je weer aan je AGV'tje.

Het is slimmer om een keuze voor te schotelen. Dus je vraagt:

'zullen we vanavond uiteten in restaurant A 𝐨𝐟 in restaurant B?

Natuurlijk is er nog steeds kans dat je partner zegt: ‘nee, ik heb geen zin om uiteten te gaan' maar die kans is wel verkleind. In plaats van 50% kans op een 'nee' is dit nu nog maar 33%. En er is 66% kans dat jij vanavond lekker dineert. 

Die kans kan je nog verder vergroten. Hoe?

Voeg de But you’re free-techniek er aan toe. Da’s een simpel, kort zinnetje dat jouw partner er onbewust herinnert dat hij/zij/het de keuzevrijheid heeft. Welke But you are-free-microcopy pas jij vandaag nog toe? Het is aan jou.

✅ Wil je eerst de kast in elkaar zetten 𝐨𝐟 het schilderij ophangen? 𝐇𝐞𝐭 𝐢𝐬 𝐚𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐮.

✅Wil je de vaatwasser leegruimen  𝐨𝐟 liever de woonkamer stofzuigen? 𝐊𝐢𝐞𝐬 𝐣𝐢𝐣 𝐦𝐚𝐚𝐫.

✅Zullen we op de fiets  𝐨𝐟 met de auto naar de winkel gaan? 𝐀𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞.


De eerste 2 hoofdstukken van De 7 magische woorden gratis downloaden? Dat kan hier.Reacties
Categorieën