blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
11/14/2022
1 min
0

Bucket list-dingetje: een boek schrijven

11/14/2022
1 min
0

Veel mensen hebben ’t op hun bucket list staan: het schrijven van een boek. Heb jij dat ook? Als ik naar mijzelf kijk… eerlijk gezegd stond het nooit op mijn bucket list en toch schrijf ik nu boek nummer 4.

Goochelboek
Mocht je het gemist hebben: ik schrijf nu het boek ‘7 magische woorden’. Da’s niet zomaar een boek. Het is hét goochelboek voor copywriters en marketeers. Het boek gaat over 7 doodnormale woorden met magische krachten. Weet jij de magie te benutten dan is een effectieve en overtuigende tekst het gevolg.

Terug naar waarom zoveel mensen boeken willen schrijven. Een Google-zoekopdracht gaf als resultaat: "Het is misschien een soort ijdelheid van mensen die denken dat er veel lezers zijn die op hun boek zitten te wachten. Of ze willen er hun gedachtegoed mee vastleggen voor het nageslacht.” Ik heb erover nagedacht of dat voor mij ook het geval was. Heel even, want ik kon beide opties al snel elimineren. Maar wat is het dan wel?

Daarom schrijf ik dit boek
Tijdens het schrijven van een boek komen de 3 dingen die ik het allerliefste doe samen. Ik mag schrijven, nieuwe kennis opdoen en kennis delen.

Dat ik schrijven leuk vind, is hopelijk wel duidelijk als je mij al wat langer volgt. Ik acht de kans ook groot dat jij enthousiast bent over tekst, omdat je mij dus al wat langer volgt. Dat ik graag kennis deel, zal geen verrassing zijn omdat ik trainer en spreker ben. Daarnaast blog ik er ook flink op los. Hoe het zit met kennis opdoen dan? Een goed boek vraagt om veel research: alles lezen dat los en vast zit om inspiratie op te doen, onderbouwingen te kunnen geven en voorbeelden te delen. Die research heeft 2 voordelen: het boek wordt er beter van en ik word er blij van. Als het gaat om kennis verrijken over tekst ben ik namelijk een spons die niet verzadigd kan raken: ik wil altijd meer. En meer. Da’s dus de waarom, waarom ik boek nummer 4 schrijf.

Nog even geduld
Er zijn nog bergen werk te verzetten, want de releasedatum voor ‘7 magische woorden’ staat gepland voor het voorjaar van 2023 (februari/maart). En hoewel het schrijfwerk er bijna op zit, volgt er nog een lang proces van proeflezers, eindredactie, vormgeving en het laten drukken.

PS Wil jij meer weten over ‘7 magische woorden’? Of ben je al zo nieuwsgierig dat je vast een pre-order wil plaatsen? Kan allemaal als je doorklikt naar 7 magische woorden, het goochelboek voor tekstschrijvers en marketeers (scorenmetwoorden.nl) 

Reacties
Categorieën