Links 𝙤𝙛 rechts, hoe dan ook een goede beslissing.
blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
07/06/2023
1 min
0

Goochelen met het magische woord 𝙤𝙛,

07/06/2023
1 min
0

“Mam, waarom sta je in de keuken? Is papa ziek?”
 “Ow, kook jij vanavond? Ik eet bij vrienden.”
 “Jeetje, het staat helemaal blauw.”

Deze opmerkingen heb ik niet uit de lucht gegrepen. Het zijn opmerkingen die ik krijg als ik een keer in de pannen sta te roeren. En terecht. Ik krijg het voor elkaar om zelfs het bakpapier in de oven in vuur en vlam te zetten. En niet voor niets zie je de hashtag #ikkookvandaag op mijn Instagram Stories als ik weer eens pizza bestel of patat haal bij de lokale snackbar.

Je snapt dat ik heel blij ben met een man die goed kan koken en dat dan ook meestal doet. Of het uit zelfbescherming óf plezier is, weet ik nog niet. We hebben in elk geval de rollen goed verdeeld. Hij kookt, ik doe de boodschappen. Zo ook vandaag.

Opeens sta ik met m’n neus recht voor de chocolade. En dat terwijl ik alleen maar 1 pond gehakt, 3 tomaten en 1 prei moet halen. Natuurlijk is het niet geheel toeval: dit snoeppad is heel tactisch opgesteld in de buurtsuper. Op een plek waar je wel langs móét lopen, vlak voor de kassa’s. Dat het ook nog eens bijna etenstijd is en mijn maag knort, helpt natuurlijk ook niet. Mijn oog valt op de Twix.

Vroeger noemden we Twix Raider. Als je nu denkt: ‘oh ja...’ dan heb je stiekem al een beetje jouw leeftijd verraden. De merknaam werd veranderd in 1991. Grappig weetje toch? Wat ook geinig is, is de marketinguiting die bij de Twix te zien is.


 “Links 𝙤𝙛 rechts, hoe dan ook een goede beslissing.”

Een sterk staaltje goochelen met het magische woord 𝙤𝙛, als je ’t mij vraagt. Er wordt bevestigd dat je altijd de keuze hebt om zelf te beslissen. Handig, als je nagaat dat wij mensen heel veel waarde hechten aan keuzevrijheid.

In mijn boek De 7 magische woorden vind je nog meer trucs om met of te goochelen. En nog eens 6 andere magische woorden waarmee jij als tekstschrijver of marketeer jouw resultaten kan beïnvloeden. Eerst even voorproeven met 2 gratis hoofdstukken? Gratis: de eerste 50 bladzijden van De 7 magische woorden  𝙤𝙛 direct aanschaffen? Aan jou de keuze.

Reacties
Categorieën