Ik gaf een training met hoed op

Wist jij al dat ik een vierde boek aan het schrijven ben? En niet zomaar een boek. Dit wordt een magisch goochelboek voor copywriters en marketeers. Centraal staan 7 magische woorden waarmee jij kan goochelen. Wat heb jij daaraan? Met de juiste inzet van die 7 magische woorden kan jij je conversie een boost geven.

Nu moet ik iets bekennen. Tijdens het schrijven draag ik geregeld een goochelhoed. En heel per ongeluk had ik die hoed laatst nog op toen ik een online training gaf. Dat vroeg wel om een verklaring dus ik vertelde de deelnemers van de training over mijn boek. Zij vroegen mij
a) om de hoed af te zetten en
b) hoe ik op het idee van het boek kwam.

Ik vertelde dat ik na de verkoop van mijn tekstbureau Voor Tekst (nu alweer 1 jaar terug) toe was aan iets nieuws. De nieuwe invalshoek was snel gevonden. In alle jaren dat ik al met teksten binnen recruitment en hr  bezig ben laat ik tekst namelijk graag voor me werken. Daarvoor kies ik mijn woorden met zorg en ik zet neuromarketingprincipes in om het gedrag van de lezer te sturen. Kortom: door psychologie in tekst toe te passen oefen ik invloed uit op de resultaten.

Om de verdere verdieping op te zoeken als het gaat om de psychologie in tekst volgde ik cursussen, sprak ik met specialisten, dook ik in onderzoeken en las ik tig boeken. Het boek ‘Magic Words’ van Tim David was 1 van die boeken. In de jaren dat Tim David op het podium stond als goochelaar ontdekte hij dat echte magie alles te maken heeft met woorden. En nog meer de manier wááróp woorden het brein van zijn publiek beïnvloedden. Tim David ontdekte dat de ware magie van goochelen zit in de woorden en de manier waarop woorden het brein van zijn publiek beïnvloedden.

Al vanaf bladzijde 1 was ik geboeid. Tim David omschreef namelijk wat ik al vaker riep: 'met 1 woord kan je het verschil maken. De manier waarop hij dit deed was dé inspiratie voor 'het schrijven van mijn eigen goochelboek voor tekstschrijvers en marketeers: ‘De 7 magische woorden’.

Het boek waar ik nu aan werk is geen 1-op-1-vertaling van het boek van Tim David. Verre van. Ik heb een eigen versie gecreëerd waarbij ik de 7 meest krachtige woorden uit de Nederlandse taal heb geselecteerd. Sommige woorden komen overeen met Tims woorden. Anderen niet. Verder geef ik vooral veel voorbeelden, leg ik de verbinding met beïnvloedingstechnieken en heb ik een bonushoofdstuk toegevoegd.

Wil jij ontdekken welke 7 magische woorden er zijn? Het kan vanaf 1 maart 2023 als je via de volgende pagina het boek 'De 7 magische woorden' pre-ordert. Managementboek zorgt dan dat jij als een van de eersten het boek krijgt.

Via andere leveranciers is het boek pas 3 april verkrijgbaar.


Over de schrijver
Sommige mensen noemen mij een woordgoochelaar. Wat ik daar zelf van vind? Sowieso deel ik de mening dat woorden iets magisch hebben. En ik weet dat door te goochelen met woorden het onmogelijke mogelijk kan worden. Zo laat ik door de inzet van 1 woord mensen denken aan een paars konijn. Ik zet de boel op z’n kop om resultaten te verhogen. Scoor met woorden.
Reactie plaatsen

meld je direct aan voor mijn inspiratiemails
 betaal niks. Nada. Noppes.
ontvang elke week mijn hersenkronkels, brainwaves en ideeën.

net als de andere 1.761 andere toffe mensen