boeken nicol tadema
blog-magische-woorden
Nicol_Tadema
blog-magische-woorden
04/07/2022
2 min
0

Mijn 7 favorieten boeken

04/07/2022
2 min
0

Het is een ware mindf*ck als je mij naar mijn favoriete boek vraagt. In elk geval is het geen bouquetromannetje. Mijn kast is gevuld met boeken over het beïnvloeden van het onbewuste brein, zelfontwikkeling en ondernemen. Sommige boeken las ik nooit uit. Een stuk of 20 boeken las ik stuk. Die boeken heb ik bijna dagelijks in mijn handen als ik inspiratie en kennis zoek. Ik heb de 7 boeken erbij gepakt die nu bovenop die stapel liggen:

Ons feilbare denken, door Daniel Kahneman

Voor veel mensen is dit de bijbel als het gaat om het beïnvloeden van het onbewuste brein. In dit boek vertelt Kahneman over onze 2 denksystemen. Systeem 1 is het luie deel van ons brein, wat ik ook wel de automatische piloot noem. Het gebruik van systeem 2 kost meer energie en staat ook wel bekend als rationeel denken. Laat je vooral verrassen door de breingeheimen die Kahneman deelt in ‘Ons feilbare denken’.

Invloed, de 7 geheimen van overtuigen door Robert Cialdini

Eerlijk is eerlijk, ik heb er nog weinig in gelezen. Ondanks dat ik dit boek nog niet uit heb vind ik het een aanrader. Gewoon omdat de voorganger van dit boek ook geweldig is. En omdat Robert Cialdini mijn held is. In 528 pagina’s deelt Cialdini herkenbare praktijkvoorbeelden en licht hij de wetenschap toe achter de 7 ijzersterke beïnvloedingsprincipes.

Zo verkoop je alles, door Erwin Wijman

Sowieso een boek dat eruit springt door de lekkere schreeuwerige vormgeving en het opvallende formaat. Mijn favoriete hoofdstuk is absoluut ‘geef nooit korting, ook niet aan je moeder’. Dit is een boek dat ik meermaals las en met regelmaat erbij pak voor verdieping. Als jij dit boek leest kan ook jij de Tesla worden onder de auto’s, de George Clooney onder de acteurs of de Hema onder de rookworsten.

Rework, Jason Fried & David Heinemeier Hansson

Een boek dat ik in 1 ruk uitlas en vervolgens nog een keer heb gelezen. Ik gaf het cadeau aan mensen die gingen ondernemen. Leende het uit aan mensen en kreeg het nooit terug. Logisch want dit boek neemt je mee in de gedachtegangen van 2 prettig tegendraadse succesvolle ondernemers die complexe zaken heerlijk eenvoudig benaderen. Want meer is niet altijd beter, juist met minder kan je meer. Ik heb laatst een nieuw exemplaar bemachtigd (en nee die leen ik niet meer uit).

Maak ze gek!, door Aartjan van Erkel

Ik heb even getwijfeld welk boek van Aartjan Erkel ik zou kiezen. Zijn boeken ‘Verleiden op internet’ en ‘Nummer 1’ scoren ook vrij hoog in mijn lijstje met favoriete boeken. Toch weet ik dat ik ‘Maak zeg gek!’ verreweg het vaakst las. Of dat is door de scherpe inhoud of de heerlijke tone of voice die Aartjan aanslaat, dat is de vraag. Ik gok erop dat de combinatie van beiden zijn succesformule is.

Magic words, door Tim David

Een goochelaar die een boek schrijft? Ja. En nog een goed boek ook. Tim David ontdekte tijdens het goochelen dat echte magie alles te maken heeft met bepaalde woorden waarmee je het brein van het publiek kan beïnvloeden. Hij beschrijft  ‘magische’ woorden die ook jij kan toepassen in schriftelijke communicatie. Het is de inspiratie voor het boek dat ik nu aan het schrijven ben. 

Tekst werkt, door mij

Even getwijfeld of ik mijn eigen boek in dit lijstje zou noemen. Maar ‘Tekst werkt’ ligt echt bovenop de stapel van de boeken die ik vrijwel dagelijks opensla. Ondanks dat ik het boek over tekst binnen hr en recruitment zelf schreef is het voor mijzelf ook een naslagwerk. Ik pak het erbij als ik trainingen voorbereid of klanten adviseer.

Als je nieuwsgierig bent naar mijn boek, dan heb ik iets leuks voor je. Je kan nu namelijk gratis de eerste 76 pagina’s van mijn boek downloaden.

Reacties
Categorieën