blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
11/23/2023
1 min
0

Wake up words

11/23/2023
1 min
0

Even checken: ben jij een braaftaal-schrijver? Dus schrijf jij nu nog zinnetjes als ‘welkom op de website’, ‘kwaliteit staat hoog in het vaandel’ of ‘de klant staat voorop’?

Mag ik je dan 1 suggestie doen? Transformeer van Annika naar Pippi. Of zoals Christ Coolen zegt: wees de zebra met rode oortjes.

Wat bedoel ik ermee? Dat je freaking lef moet tonen. Kies eens voor unieke, ongebruikelijke woorden. Ik noem dat zelf wake up words: waanzinnige woorden die het luie brein van je lezer even lekker wakker schudden.

Dat wakker schudden is noodzakelijk kwaad als je weet dat mensen denken in 1.400 woorden per minuut maar slechts 250 woorden lezen.

En als je dan toch zo goed bezig bent: pomp meteen even een bak energie in je tekst. Zo beklijft je boodschap. Zo maak jij indruk met tekst.

Ben je inspiratieloos? Heb je een gebrek aan energie? Of zitten er geen wake up words in jouw vocabulaire? Dan heb ik een heel effectieve methode voor jou ontdekt:


Start elke werkdag met 1 minuutje Freek Vonk. Even wat Holy Fuck. Check die vliegende balzak dan! Sodeknetters. Overal ligt stront! en de toon is gezet.

Want echt hè: luister 1 minuut naar Freek en de meest ongebruikelijke woorden vliegen je om de oren. Soms unieke woorden. Soms woorden die niemand anders in de mond durft te nemen. Freek doet/durft het wel. En van zijn lef en vocabulaire, daar kan de gemiddelde tekstschrijver, copywriter en marketeer nog wat van leren.

Ik geef het toe dat Freek ook mij inspireert: als ik voor publiek spreek, vliegen woorden als bullshit, WTF, holy moly over het podium..

 ⚠ Disclaimer  ⚠ 1 minuutje Freek per dag is echt meer dan genoeg. Kijk je toch langer? Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van een overdosis Freek.


Reacties
Categorieën