blog vacaturetekst
Nicol_Tadema
blog vacaturetekst
01/05/2024
1 min
0

De spagaathouding van de recruiter

01/05/2024
1 min
0

Meet Tim a.k.a. de Splits Guy. Ik verdenk hem ervan dat 'ie in zijn vrije tijd an average recruiter is. De gemiddelde recruiter vindt vacatureteksten schrijven geen reet aan. Is er veel te druk voor. En heeft er al helemaal geen geld voor over om het schrijven uit te besteden. Dus doet 'ie bij een nieuwe vacature geen intake.

Wel doet Tim copy-paste. Van de baggertekst die ChatGPT uitpoept omdat je een baggerprompt geeft. Of van een oude vacaturetekst. Dat ge-copy-paste scheelt tijd, zo denkt Tim. En dat klopt. Het levert tijdwinst op als het gaat om de totstandkoming van de vacaturetekst.

Maar vervolgens kost het Tim zeeën tijd omdat:

❓ 'ie tig vragen moet beantwoorden omdat de tekst onduidelijk is.
😐 veel niet-passende kandidaten reageren en Tim al die cv's moet beoordelen.
❌ Tim veel kandidaten moet afwijzen.
📞 best veel afgewezen kandidaten hem bellen: 'waarom ben ik afgewezen'? En dan kan je die weer te woord staan. 💪 een slechte vacaturetekst en al die afwijzingen ten koste gaan van het employer brand.

En daar ontstaat die spagaathouding. Nu lijkt die houding voor Tim niet zo pijnlijk. Veel andere recruiters ervaren wel pijnklachten. Jij ook? Dan raad ik je aan om wat extra tijd aan je vacaturetekst te besteden. Als is het maar 10 minuten. Richt je daarbij op de beste kandidaat uit de markt. Niet alleen haal je dan quality of hire binnen voor een duurzame match, ook ben je eindelijk verlost van die pijnlijke spagaathouding. Denk je nu: ik heb wel meer dan 10 minuten over om van die pijn verlost te zijn? Schuif dan aan bij mijn fonkelnieuwe schrijftraining 'Dag clichés, hallo sollicitaties', op open inschrijving.

Reacties
Categorieën