salarisvermelding vacaturetekst
blog vacaturetekst
Nicol_Tadema
blog vacaturetekst
11/23/2022
1 min
0

Salarisvermeldingen in de lift

11/23/2022
1 min
0

Breaking news. Uit nieuw onderzoek blijkt dat (veel) meer werkgevers het salaris vermelden in hun vacatureteksten. Benieuwd hoeveel meer?

Hou je vast. Ik viel zelf namelijk bijna van mijn stoel af. In ruim 𝟰𝟮% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗰𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲𝘁𝗲𝗸𝘀𝘁𝗲𝗻 wordt het salaris nu vermeld. Zo blijkt uit recent onderzoek van Jobdigger. Als je nagaat dat in 2019 het percentage nog onder de 20% lag, snap je dat dit een gigantische stijging is. En waarom ik een vreugdedansje maakte toen ik dit nieuws las. Ik denk trouwens ook dat de werkgevers erop los dansen: onderzoek van Reed.co.uk liet namelijk eerder zien dat het vermelden van het salaris 27% meer sollicitaties oplevert. En zo zijn er nog tig andere voordelen.


Bron: Jobdigger, november 2022

In 2020 was er ook al een stijging zichtbaar met 26% salarisvermeldingen. De eer werd toegeschreven aan Google for Jobs die toen haar debuut maakte en salarisvermelding als rankingsfactor heeft. Even later, in het begin van 2022 deed ik ook al een vreugdesprong toen bleek dat inmiddels 34% van de vacatureteksten het salaris vermeldde. En nu, nog maar een paar maanden later is het dus 42%! Werf& noemde de stijging eerder een ‘duidelijk signaal dat organisaties op prijs concurreren’.

Op goede weg
42% is natuurlijk 58% te weinig. Toch ben ik trots. Zeker als je kijkt naar onze buurlanden. In Frankrijk zie je het salaris terug in 16,4% van de vacatureteksten. In België wordt het salaris maar in 5,5% vermeld! In Duitsland ligt het percentage nóg lager, daar werd in maar 4,8% een salarisvermelding teruggezien.Reacties
Categorieën