blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
07/18/2022
1 min
0

Plakplaatje

07/18/2022
1 min
0

Ik was al jaren aan het wikken en wegen. Dan denk je misschien dat ik aan ’t wikken en wegen was tot ik 1 ons woog. De weegschaal vertelde mij wat anders. Dus zonder dat positieve bijeffect besloot ik er op mijn 45e voor te gaan.

Vorig jaar augustus reed ik met lichte spanning richting de tattooshop in Utrecht. Om een paar uur later met een grote pioenroos op mijn rechteronderarm weg te rijden. Deed ’t pijn? Geen greintje. Waarom een pioenroos? Ik zou kunnen zeggen omdat de pioenroos symbool staat voor échte liefde, geluk, voorspoed én bloeiende romantiek. Maar de waarheid is dat ik bloemen – en dan met name een pioenroos – gewoon heel erg mooi vind.

En zoals het werkt met tattoos: als je er eenmaal 1 hebt, wil je er altijd meer. Dus reed ik begin deze maand opnieuw richting de tattooshop in Utrecht. Nu voor een iets langere sessie – zeg maar gewoon heel lang – voor iets meer bedekking van die rechterarm. Vrijwel de hele rechterarm.

Nu moet ik die tatoeage de komende tijd uit de zon houden. Da’s best een uitdaging als je in de zomermaanden zo’n plakplaatje laat zetten over je gehele arm. Maar da’s dus waarom ik mijn armen al weken onder lange mouwen verstop. Eenmaal binnen 4 muren trek ik vaak vliegensvlug mijn jasje uit. Zodat ik niet verga van de hitte. En mij kan verbazen over de verraste blikken en onverwachte comments.

De een vindt het mooi. Een ander vindt het niet representatief. Een derde vindt het lelijk. Dikke prima. Iedereen heeft een eigen mening. En die meningen respecteer ik, zeker als deze worden uitgesproken. Ik kan dat een stuk meer waarderen dan 2 ogen die mijn arm aanstaren in combi met een doodse stilte. Vind er vooral iets van, positief of negatief. In the end draait het erom dat ik deze tatoeage heb omdat ‘ie bij mij past.

Ik vergelijk het wel eens met tekst. Als je een tekst schrijft in braaftaal en die tekst naar eenheidsworst smaakt, hoor je niemand. En bereik je niemand. Schrijf je een tekst met een authentieke tone of voice dan valt ‘ie bij de een wel in de smaak en bij een ander niet. Nu ben ik benieuwd naar jouw teksten. Ben jij echt jezelf als je teksten schrijft? Ik denk graag met je mee. Kies voor een tekstscan, dan deel ik mijn ongezouten mening met jou.

Reacties
Categorieën