Nicol_Tadema
02/08/2022
2 min
0

Je lijkt echt 5 kilo zwaarder op tv

02/08/2022
2 min
0

Pling! Even terug kreeg ik een WhatsApp-bericht van Arjan Elbers: “Wil je in een van de tv-uitzendingen van How to get noticed mijn gastexpert zijn?”

Kortsluiting in mijn brein. Aan de ene kant lijkt het me superleuk en marketingtechnisch is het natuurlijk niet verkeerd. Aan de andere kant… het is mijlenver buiten mijn comfortzone. Ik heb nog maar net mijn angst voor fotocamera’s overwonnen. En dan vraagt iemand of ik voor een televisiecamera iets wil zeggen. Voor een televisieprogramma dat wordt uitgezonden op RTL7 én op RTLZ en naar verwachting een paar honderdduizend kijkers heeft.

Waarom ik geen fan ben van camera’s?
Geen idee. Soms denk ik dat het terug te leiden is naar mijn kindertijd. Dat terugkerende jaarlijkse verplichte moment rond kerst dat ik opgedirkt tussen mijn 2 broers statig op de foto moest. Met nadruk op moest. Net als die roze strik die per se in mijn haar moest. Maar groter is de kans dat mijn afkeer voor camera’s komt door het feit dat een fractie van een seconde voor eeuwig wordt vastgelegd. En dat ik zelden flatteus op foto’s sta.

Een tv-uitzending is te vergelijken met miljoenen foto’s achterelkaar. Foto’s waarop je kan inzoomen en steeds weer kan klikken op rewind en play. En dan zit er ook nog geluid bij. Terrific.

Ik app Arjan terug
 “Tuurlijk, leuk. Waar en wanneer zijn de opnames?” Arjan had (volgens mij) niet door dat ik het woord leuk in dit WhatsApp-bericht voor geen meter meende. Hij deelde de datum en locatie. En zo stond ik afgelopen december in de fabriek van Norsk Hydro in Drunen. Hier ging ik samen met Arjan op zoek naar de ultieme oplossing voor het vraagstuk ‘Hoe werven we zij-instromers?’.

Waarom ik “ja” zei? Omdat het leven buiten je comfortzone leuker is. Hoewel ik liever op 1 podium klauter en spreek voor 500 mensen dan dat ik plaatsneem voor 1 camera met 1 cameraman zei ik “ja”. Toen op de opnamedag bleek dat er geen 1 maar 2 camera’s voor m’n neus stonden, was er geen weg meer terug.

Afgelopen zondag was de televisie-uitzending 📺.. Ik ga niet zeggen wat ik er zelf van vind. Behalve dat het waar is dat je 5 kilo zwaarder lijkt op tv (en dat boven op de coronakilo’s). Dat ik vlak voor de opnames een flitsende helm op moest wat mijn kapsel niet per se ten goede kwam. Dat ik blij ben dat de niet zo flatteuze werkschoenen (3 maten te groot) niet in beeld zijn gebracht. Wel zeg ik dat ik er trots op ben dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Waar het leven zo veel leuker is. Want lol, dát heb ik absoluut gehad tijdens de televisieopnames van How to get noticed.

Ben je benieuwd naar de opname? En wil je weten of Arjan en ik samen mede-presentator Nigiao Wijnen hebben verslagen? Bekijk hier de hele aflevering.


Reacties
Categorieën