Een kloddertje roze hierrrr... een kloddertje roze daarrrrrr
blog copywriting
Nicol_Tadema
blog copywriting
08/17/2023
1 min
0

Een kloddertje roze hierrrr... een kloddertje roze daarrrrrr

08/17/2023
1 min
0

Kreeg jij een flashback naar begin jaren 80 óf dacht je bij het lezen van dit onderwerp: waar gáát dit nu weer over? Wat het antwoord ook is: het verraadt je leeftijd.

‘Een kloddertje roze hierrrr... een kloddertje roze daarrrrrr’ is de bekendste uitspraak uit het jeugdtelevisieprogramma van de Familie Knots.

Tussen 1980 en 1984 zit ik als klein meisje elke week voor de beeldbuis. Ik zie hoe de excentrieke tante Til in haar grote roze jurk, roze hartjesbril op d’r neus sigaretten rookt uit een sigarettenpijp. En tante Til die had een gave. De gave om mensen met de roze verf te bedwelmen om ze zo weer op het rechte pad te brengen of om ze van hun problemen te verlossen.

Mijn ‘tante Til’ heet Henriette Visser van Studio MoSK. Zij verloste mij laatst van een kledingcrisis.

Ik stuiter steeds vaker over het podium om te goochelen met woorden. Daarbij wordt kleding steeds belangrijker voor mij. Wat wil ik uitstralen? Waar voel ik mij lekker in? Welke kleding past bij mijn verhaal? En ook niet geheel onbelangrijk: wat staat mij wel én niet? Henriette, personal branding stylist, helpt mij die vraag te beantwoorden. Weet je wat ze laatst zei?

‘Doe eens iets roze aan.’
‘Roze? Da’s nou echt niet mijn ding.’
‘Doe eens gek.’


Ik doe gek en bestel een roze blouse. Niet zachtroze maar direct fel fuchsia. En als ik de blouse uitpak denk ik maar 1 ding: ‘gatver-de-gatverdamme’. Dat ding zit mij gewoon aan te staren vanaf z’n kledinghangertje. Eigenlijk wil ik het gewoon linea recta terugsturen. Maar ja, laat ik Henriette een plezier doen en het voor de vorm aandoen. Of eigenlijk voor de foto, zodat ik Henriette kan aantonen dat roze écht niet mijn ding is.

En weet je wat er toen gebeurde? Ik doe de blouse aan en… ik zie dat het werkt.

Dus als jij nu een roze stuiterbal zoekt om jouw publiek mee te nemen hoe zij door slimmer te communiceren meer bereiken, dan weet je mij te vinden.

Wat ik ook nog even wil zeggen: het advies van Henriette maakt onderdeel uit van een traject dat ik eerder volgde: ‘Presenteer als een pro’ door presentatie-pro herself: Eva Brouwer. 

Reacties
Categorieën