blog vacaturetekst
Nicol_Tadema
blog vacaturetekst
07/30/2023
1 min
0

Vacaturetekst of InMail: pijnig de ideale kandidaat.

07/30/2023
1 min
0

Een vacaturetekst of InMail schrijven? Leg de vinger op de zere plek en pijnig de ideale kandidaat.

Yep, je leest het goed: pijnig de ideale kandidaat. Door jouw lezer te raken op de pijnpunten is aandacht gegarandeerd. Bovendien laat je zien dat je de leefwereld van de lezer begrijpt. 

Opleiding en ontwikkeling
Een voorbeeld: je hebt 1 grote arbeidsmarktconcurrent en je weet dat hier (te) weinig mogelijkheden zijn voor opleiding en ontwikkeling. Ook weet je dat de doelgroep zit te springen om opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Wat denk je dat er gebeurt in het brein van deze doelgroep als er in je vacaturetekst of InMail staat:

🎓 Stilstaan is achteruitgaan. Bij firma Blauw maak je wel werk van jouw ontwikkeling.
🎓  Is het nu echt de hoogste tijd om jezelf verder te ontwikkelen en opleidingen te volgen? Bij firma Geel kan dit. 

Geen werkervaring
Nog een voorbeeld: voor jouw vacature is er geen werkervaring nodig. Dit in tegenstelling tot 99% van soortgelijke vacatures. Je weet dat de het een frustratiepunt is van schoolverlaters en zij-instromers die graag in een startersfunctie instappen. Dus trap je de InMail of vacaturetekst af met: 

🔢 Werkervaring? Nee hoor, dat is niet nodig voor deze vacature. Jouw talent is meer dan voldoende.
🔢 Eindelijk, daar is-ie dan: de startersfunctie waar jij jouw theoretische kennis nu echt in de praktijk kan brengen! 

Geen rijbewijs
Je merkt dat binnen jouw doelgroep veel mensen geen rijbewijs hebben. Een rijbewijs is wel nodig om de functie uit te oefenen. Daarom Gelukkig kan de kandidaat een rijbewijs halen op kosten van de zaak. Een geweldige Job Value Proposition die je verwoordt door de vinger op de zere plek te leggen: 

🚗 Tegenwind, hagelbuien, vermoeidheid: ben je het fietsen naar je werk zat? Start bij firma Paars, haal jouw rijbewijs op onze kosten en geef gas in jouw eigen bedrijfsbus.
🚗 Het halen van je rijbewijs B kost zo'n € 3.060,00. Lekker dus dat wij dit voor jou betalen zodra jij ons komt versterken als monteur zonneschermen. 

Pijnstiller
Je ziet dat in elk voorbeeld een pijnstiller wordt gegeven direct na het pijnigen: die pijnstiller, dát is een sollicitatie op jouw vacature. 

Nu ben ik benieuwd: op welke zere plek leg jij de vinger in je eerstvolgende vacaturetekst of InMail?

____________________________

Wat heb jij liever: 50 middelmatige sollicitaties of 1 reactie van de beste kandidaat uit de markt? Voor meer tips en inspiratie over de vacaturetekst: lees mijn boek Tekst werkt, de handleiding voor teksten binnen HR & recruitment.

Reacties
Categorieën