Masterclass Dat is duidelijke taal 

ontdek hoe je meer mensen bereikt en meer resultaat behaalt.

Waarom duidelijk schrijven belangrijk isMeer dan de helft van onze bevolking struikelt over de teksten van overheden en bedrijven. Misschien ook wel over de teksten die jij schrijft. Die struikelpartij is niet alleen pijnlijk voor jouw lezers. Wist je dat jij met wollige en ingewikkelde teksten minder mensen bereikt? Dat jouw lezers minder vaak en minder snel in actie komen? En dat jij als schrijver van dit soort teksten eerder dom overkomt dan intelligent?

Ontdek hoe duidelijke taal jouw tekst kan verbeteren
Door in duidelijke taal te schrijven bereik je meer. Duidelijke taal is eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en helder voor jouw doelgroep. En zoals ik het zelf altijd zeg: 'duidelijkheid is het mooiste cadeau dat jij jouw lezer kan geven.' Tijdens deze masterclass geef ik hele praktische handvatten waarmee jij jouw tekst in duidelijke taal schrijft.

nieuwe datum volgt

snel

9:15 tot 12:00 uur

2,5 uur kennisdeling + 15 minuten break

max. 15 deelnemers

nog 15 plekken vrij 

248,-

Wat kost de masterclass?

De kunst van het schrijven in duidelijke taal ontdek je tijdens deze online masterclass voor 248 euro exclusief btw. 


Per masterclass is er plek voor maximaal 15 deelnemers. Door het aantal deelnemers beperkt te houden heb ik alle tijd heb om vragen te beantwoorden. Ook jouw vragen. 


De eerstvolgende masterclass staat gepland op:  nieuwe datum volgt asap 

Ook handig om te weten:

 Kort na de masterclass 'Dat is duidelijke taal' ontvang je een terugkijklink. Deze link is 2 weken geldig. Handig voor als je niet live kunt deelnemen of de masterclass nog een keer wil zien.

De masterclass vindt plaats via MS Teams. Je ontvangt de link naar de meeting ruim van te voren.

Tijdens deze interactieve online masterclass neem ik je mee in hoe jij teksten schrijft die duidelijk zijn. Hierbij is het doel dat de lezers die jij wilt bereiken jouw teksten begrijpen. Of dit nu gaat om een brief, folder, e-mail, vacaturetekst of webtekst. Doordat jouw doelgroep wordt bereikt komt jouw boodschap beter over, leg je een positieve verbinding met de lezer en behaal je eerder resultaat. 

Wist jij dat...

lezers eerder in actie komen als zij de tekst goed begrijpen?

een tekst juist dommer overkomt met moeilijke woorden?

60% van de teksten van overheden en bedrijven niet (goed) wordt begrepen?

80% van de bevolking taalniveau B1 beheerst?

ook hoogopgeleiden liever een makkelijk leesbare tekst lezen?

Schrijf begrijpelijk en bereik meer.

Online en binnen 2,5 uur neem ik jou (en maximaal 14 andere deelnemers) mee in:

waarom makkelijk schrijven vaak zo moeilijk is.

dat schrijven op taalniveau B1-niveau een (grote) rol speelt maar niet zaligmakend is.

hoe jij in plaats van in wollige taal voortaan duidelijke, korte en professionele teksten schrijft.

welke (gratis en betaalde) tools het schrijven in duidelijke taal nog makkelijker maken voor jou als communicatieprofessional.

Kom maar op
 

nog 13 plekken beschikbaar
"Bad writing makes readers feel stupid. Good writing makes readers feel smart".
Professor Brian A. Gartner, advocaat en gespecialiseerd in eenvoudige juridische taal.

Kan je alle teksten in duidelijke taal schrijven?

Een vraag die ik vaak krijg is: 'kan je alle teksten in duidelijke taal schrijven? En gaat dat dan niet ten koste van onze professionele uitstraling? Worden we dan nog wel serieus genomen?' Ja, je kan alle teksten in duidelijke taal schrijven zonder dat dit ten koste gaat van je professionaliteit. En op de vraag of je nog serieus genomen wordt.... teksten in begrijpelijke taal worden als intelligenter ervaren door de lezers, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. 

Voorbeelden van teksten die je kan schrijven in duidelijke taal zijn:

  • een brief aan inwoners over wegwerkzaamheden in hun woonwijk.
  • een interne memo over een raadsvergadering.
  • de algemene voorwaarden van een webshop.
  • een arbeidsovereenkomst voor een nieuwe collega.
  • een folder om een abonnement voor een sportschool te promoten.
  • een bericht op intranet om de nieuwe pensioenregeling toe te lichten.
  • een bijsluiter voor medicijnen voor astmapatiënten.
  • een formulier van de overheid. 
  • en alle andere teksten voor inwoners, bewoners, huurders, collega's, klanten en andere doelgroepen.


Aanmelden


null                                      

Duidelijkheid is het mooiste cadeau dat jij jouw lezer kan geven.

Na 9 jaar actief geweest te zijn als marketingprofessional richt ik mij sinds 2011 volledig op tekst. Iets met 'if you do what you love, you will never work another day'. Lekker cliché maar soms is het wat het is. Ik schreef duizenden wervende en overtuigende teksten en 4 boeken. Hierbij ontdekte ik dat duidelijke taal de sleutel is voor succes. Alleen als de lezer écht begrijpt wat er staat en vloeiend door de tekst leest, komt deze in actie. Of het nu gaat om het betalen van een factuur, het invullen van een enquête of het solliciteren naar een vacature.

Als ervaren copywriter deel ik nu mijn kennis als spreker en trainer. Dat doe ik enthousiast, bevlogen en goed. Mijn motto? Duidelijkheid is het mooiste cadeau dat jij jouw lezer kan geven.

Wat vind jij duidelijke taal?

C1-taalniveau

Als woningcorporatie beschouwen wij het als ons plicht om zorg te dragen voor een behaaglijk en hygiënisch leefmilieu voor onze huurders waarbij de staat van het sanitair een cruciale rol speelt. Om deze reden zijn wij voornemens om gedurende de naderende periode regulier onderhoud te verrichten, inclusief het remplaceren van uw kraan voor het economiseren van uw watergebruik en eveneens zal worden gekeken naar het eventueel herstellen van mogelijk beschadigde sanitaire voorzieningen. Onze technicus zal uw woning bezoeken op 4 april aanstaande om 14 uur, hierbij willen we u vriendelijk doch dringend verzoeken de deur te openen alsmede uw badkamer toegankelijk te maken.

B1-taalniveau

Doet u de deur open voor onze monteur Joshua Janssen op woensdag 4 april om 14 uur?


Joshua kan dan de kraan in uw badkamer vervangen. Met deze nieuwe kraan bespaart u elke dag 10% water. De monteur kijkt meteen of er andere reparaties nodig zijn voor uw badkamer.