Incompanytraining Vacatureteksten schrijven voor copywriters

omdat vacatureteksten echt andere koek zijn. Roze koeken.

Tijdens deze incompanytraining Vacatureteksten schrijven voor copywriters van 6 uur ontdekken jullie:

het onverwachte verschil tussen een reguliere tekst en de vacaturetekst.

wat onmisbaar is in een kneitergoede vacaturetekst.

hoe het zit met wet- en regelgeving in vacatureteksten.

 Vacatureteksten schrijven is een vak apart

Een tekstschrijver, copywriter of communicatiespecialist weet echt wel hoe ’ie een goede tekst schrijft. Tijdens de incompanytraining hoef ik dus niet uit te wijden over actief of passief schrijven. Te vertellen hoe SEO werkt. Of uit te leggen dat elk woord het verschil kan maken. Wat dan wel? Nou, ik deel al mijn kennis over vacatureteksten. Da’s best wat. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel vacatureteksten ik schreef sinds 2003. Wat ik wel bijgehouden heb is dat ik in totaal 3 boeken heb geschreven waarin de vacaturetekst de hoofdrol speelt. Tijdens al het geschrijf heb ik ontdekt dat vacatureteksten schrijven een vak apart is. En ’t mooie is dat als jouw medewerkers ontdekken hoe ’t werkt zij nog breder inzetbaar zijn. 


Waarom is vacatureteksten schrijven een vak apart? Dat geheim onthul ik tijdens deze incompanytraining. Sowieso neem ik de deelnemers stap voor stap mee in hoe je als tekstschrijver een kneitergoede vacaturetekst schrijft. Van de functietitel tot de afsluiting. Ook sta ik stil bij de wet- en regelgeving die een rol speelt bij het schrijven van een vacaturetekst. Saai? No way.


Wat anderen vinden:

Sara Akhtar, expert Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, Maasstad Ziekenhuis

Met alle feedback en praktische tips die we tijdens én na de training hebben ontvangen, zijn we direct aan de slag gegaan. We merken nu al een enorm verschil in onze werkwijze en resultaat!

Bianca Perfors, eigenaar, Recruiters Omgekeerd

De manier waarop je training geeft is informeel en persoonlijk, laagdrempelig. De afstemming op het niveau van de deelnemers is erg prettig. Je kan merken dat je een trainer bent, dat maakte jouw bijdrage extra waardevol!

Charlotte Olij, Deloitte

Je bent een bevlogen tekstschrijver met veel kennis van marketing en recruitment. De manier waarop je training geeft is informeel en persoonlijk, laagdrempelig. De afstemming op het niveau van de deelnemers is erg prettig.

Voor wie is deze incompanytraining Vacatureteksten schrijven voor copywriters?

Speciaal voor iedereen die al een aardig woordje kan schrijven en ook snapt dat vacatureteksten schrijven andere koek is. Over koek gesproken: ik neem wat lekkers mee. De ervaring leert dat die het best in de smaak vallen bij:


tekstschrijvers.

content marketeers.

copywriters.

communicatiemedewerkers. 

content specialisten.

Wat kost dat?

Duidelijkheid. Ik houd ervan.
Een incompany-maatwerktraining van 6 uur bij jou op locatie kost 3148.
Da’s inclusief reistijd- en kostenvergoeding, materialen en voorbereiding. En exclusief btw.

Per training kunnen er 12 collega’s aanschuiven. Zijn er meer mensen die de kennis willen opslurpen?
Laten we overleggen. Willen jullie het boek Tekst werkt erbij?
Goed plan, laat mij weten hoeveel boeken en ik maak een speciaal voorstel.
Doe ik ook als jullie kiezen voor een terugkomsessie of 1-op-1-feedback op een tekst.

Plan een kennismakingnull                                      

Wat staat er op de agenda?

een blik op vacatureteksten werpen. Niet letterlijk.

het verschil ontdekken tussen een ‘gewone’ tekst en de vacaturetekst.

de vacaturetekst doornemen. Stap voor stap. Van functietitel tot afsluiting.

inclusief communiceren voor een diverse(re) doelgroep.

stilstaan bij de wet- en regelgeving rond vacatureteksten. Niks saais aan. 

b*llsh*tbingo spelen. En ja, daar kan je prijzen mee winnen ook.

 De afgelopen jaren schreef ik duizenden vacatureteksten

Voor uiteenlopende bedrijven waaronder Douwe Egberts, Goodhabitz en Deloitte. Ook schreef ik 3 boeken waarin de vacaturetekst de hoofdrol heeft. In 2011 richtte ik Voor Tekst op; het enige en echte bureau dat 100% gespecialiseerd is in teksten voor de arbeidsmarkt. Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. Nu deel ik al mijn kennis als trainer en spreker zodat ook jij kan scoren met woorden.

Uit ervaring weet ik over welke hobbels wordt gestruikeld tijdens het schrijven van vacatureteksten. De lessen die ik de afgelopen 20 jaar in de praktijk heb opgedaan tijdens het vallen (en weer opstaan) deel ik graag. En enthousiast. Want zodra jij mij voor een groep zet ervaren jouw collega’s mijn enthousiasme. Hoe? Doordat ik tijdens de training door de zaal stuiter. Op het moment dat de mensen tijdens de incompanytraining op het puntje van de stoel gaan zitten. Of als ik tijdens de beruchte b*llsh*tbingo op tafel ga staan (waargebeurd). 

O ja, als je een trainer zoekt die monotoon een standaardverhaal komt afdraaien ben ik niet je vrouw. Recht voor z’n raap? Dat ben ik wel. Ervaar het door direct een kennisafspraak te plannen. Ik spreek je snel.