Masterclass
Vacatureteksten schrijven voor het brein

waaronder beïnvloedingsprincipes én magische woorden

Wat anderen vinden:

Yordi Mariën, copywriter

"Als copywriter je teksten extra kracht bijzetten? Met de beïnvloedingstechnieken van Nicol verras ik nu vriend en vijand!.
Als een echte Hans Klok werden we de hele masterclass beïnvloed. Van 'Niet joh?' tot 'Rot op, serieus?'. In 2,5 uur tijd een stoomcursus beïnvloedingstechnieken én ook een aantal 'magische woorden'.

Brigitte Depiere, Randstad

"Duidelijke structuur, concreet en praktische tips aan een lekker tempo! Het was eigenlijk wel top, ik had gerust nog een uurtje extra willen krijgen. Ik raad deze masterclass absoluut aan omdat we ons vaak niet bewust zijn wat we allemaal kunnen doen met taal en beelden om het brein van onze doelgroep (positief) te beïnvloeden."

Verleid jouw doelgroep

Ontdek tijdens deze online masterclass Vacatureteksten schrijven voor het brein van 2,5 uur ontdek jij:

hoe je eenvoudig de conversie op je vacaturepagina verhoogt.

van latent werkzoekenden actieve sollicitanten maakt.

neuromarketingprincipes voor je laat werken in vacatureteksten.

Kom maar op
 

hier wil ik bij zijn

Nieuwe datum volgt

binnenkortt

9:15 tot 12:00 uur

2,5 uur kennisdeling + 15 minuten break

max. 15 deelnemers

nog 15 plekken vrij

8,7

gemiddelde beoordeling

Onbewuste processen in onze hersenen hebben een grote invloed op ons gedrag. Wat als je die onbewuste processen bewust beïnvloed met tekst?

Een gewone vacaturetekst moet beter.

De arbeidsmarkt is krap. Krapper dan krap. En dat blijft nog wel even zo. Hoe kan je juist nu die schaarse kandidaat verleiden om te solliciteren op jouw vacature?

Het kan door net even die extra stap te zetten en bewust het onbewuste brein van jouw doelgroep te beïnvloeden. Zo krijg je zelfs in deze arbeidsmarkt latent werkzoekenden in beweging.

Tijdens deze unieke masterclass neem ik je mee in enkele beïnvloedingsprincipes van de wereldberoemde sociaal psycholoog Robert B. Cialdini.  en magische woorden uit mijn nieuwste boek. Ondertussen passeren ook neuromarketingprincipes de revue. Denk aan altercasting, gaze cueing en de Type Token Ratio-formule.

Inclusief

Het boek Tekst werkt t.w.v. € 27,98
Tekst werkt is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr. Dit boek ontvang je binnen enkele dagen ná aanmelding in jouw brievenbus.

Terugkijklink

De masterclass wordt opgenomen. De opname kun je tot 2 weken ná de masterclass-datum terugkijken. Handig voor als je er niet live bij kan zijn als jij de masterclass nog een keer wil zien.

E-book De 7 magische woorden t.w.v. 17,98

Veel van de tips en tricks die ik tijdens de masterclass deel vind je terug in het e-book  De 7 magische woorden. Dit e-book ontvang je kort na afloop van de masterclass.

Deze masterclass is bij uitstek geschikt als je een verdiepingsslag wil slaan met jouw vacatureteksten. Het is dus géén basistraining om te leren hoe je een vacatureteksten schrijven. Zo'n basistraining kan je trouwens wel bij mij volgen in de vorm van een incompany training en individuele e-learning.

Wat anderen vinden:

Samantha van Yperen, Strikt

“In deze masterclass legt Nicol uit hoe je het onbewuste systeem van het brein prikkelt. Een van de doeltreffende manieren om jouw latente doelgroep aan te zetten tot actie! Een onmisbaar element in een strategie waar recruitment en marketing samenkomen voor het aantrekken van nieuw talent.”

Michael Redda, Match for Talent

“Ik ben uit een tunnelvisie gekomen en ben anders gaan denken tijdens het schrijven. Nicol, complimenten hoe je een meer dan 2 uur durende online lezing interessant, plezierig en mentaal prikkelend hebt gepresenteerd.”

Jolien Bijhouwer, EN HR Solutions

“Interessant om neuromarketingprincipes toe te gaan passen in vacatureteksten. Nieuwe inspiratie!”

267,-

Wat kost dat?

Deze online masterclass van 2,5 uur kan jij volgen voor 267. En da's inclusief:


  • Mijn boek Tekst werkt, hét handboek voor teksten binnen hr & recruitment., t.w.v. € 27,98 (vooraf)
  • Het e-book De 7 magische woorden t.w.v. € 17,98 (na afloop) krijg je er gratis bij.


Per masterclass zijn er 15 plekken beschikbaar. Zo heb ik alle tijd om alle vragen te beantwoorden. Ook jouw vragen.


Vrijdag 9 juni 2023 van 09:15 uur tot 12:00 uur. Dat is inclusief 15 minuten break.

Als recruitment- of hr-professional wil jij toch ook:

 een verdiepingsslag slaan als het gaat om vacatureteksten?

 het brein van jouw doelgroep veroveren?

 scoren met jouw vacaturetekst?

Natuurlijk wil ik dat
claim nu 1 van de 15 plekken

De afgelopen jaren schreef ik duizenden vacatureteksten

Voor uiteenlopende bedrijven waaronder Douwe Egberts, Goodhabitz en Deloitte. Ook schreef ik 3 boeken waarin de vacaturetekst de hoofdrol heeft en 1 goochelboek voor copywritiers en marketeers. Ik ben de oprichter van Voor Tekst; het grootste tekostbureau van Nederland dat zich 100% specialiseert in arbeidsmarkt-teksten.

Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. Nu deel ik al mijn kennis als trainer, spreker en auteur zodat ook jij kan scoren met woorden.  

Naast de ervaring met vacatureteksten verdiep ik mij al jaren in tekstpsychologie. Hoe kan je bewust het onbewuste brein beïnvloeden? Wat voor technieken zijn er om de conversie te verhogen? Hoe werkt het keuzeproces in het brein? Het ultieme geheim ligt verborgen in de werking van ons onbewuste brein. Als jij dit geheim eenmaal kent is betere resultaten boeken met een vacaturetekst een eitje. 

Wil jij ook dit geheim leren?

De 7 beïnvloedingsprincipes

Sociale bewijskracht

In reguliere marketing zie je dat de sociale bewijskracht vooral benut wordt door de inzet van (product)reviews, logo’s en keurmerken. Niet echt dingen die in een vacaturetekst terugkomen. Toch is dit beïnvloedingsprincipe misschien wel het meest krachtig als je het inzet in de vacaturetekst.

Schaarste

“Nog 1 kamer vrij op deze website.” Het is misschien wel het bekendste voorbeeld van het beïnvloedingsprincipe schaarste. Schaarste maakt mensen hebberig en zorgt voor een gevoel van urgentie. Dat gevoel, dat kan je ook in vacatureteksten creëren en zo jouw conversie beïnvloeden.

Wederkerigheid

Van alle 7 beïnvloedingsprincipes lijkt wederkerigheid misschien het meest complexe principe om toe te passen in de vacaturetekst. Toch hoef je geen grote incentives of dure cadeaus uit te delen om wederkerigheid te triggeren tussen jou en de potentiële sollicitant.

Commitment en consistentie

De bekendste vorm van consistentie is het brengen van mensen in de ‘ja-modus’. Hoe kan jij jouw kandidaat ja laten zeggen? Dat begint vaak al ver voor de vacaturetekst. Zo speelt het werkgeversmerk een belangrijke rol bij het benutten van de kracht van dit beïnvloedingsprincipe.

Sympathie

Heeft de lezer sympathie voor jouw organisatie? Dan volgt deze persoon je sneller in adviezen en keuzes. Creëer herkenning, vertel verhalen en geef complimenten om de kracht van dit principe succesvol te benutten in de vacaturetekst.

Autoriteit

De overtuigingskracht van professionals en bekende personen is groter dan van een willekeurig ander persoon. Simpel gezegd: als een autoriteit iets zegt, dan wordt dit veelal voor waarheid aangenomen. Ook door jouw potentiële doelgroep.

Eenheid

Iedereen kent het gevoel dat je ergens bij wilt horen. Dat begon al als kind dat je gekozen wilde worden bij gym. Eenmaal volwassen en actief in de ‘werkende wereld’ is dat niet anders. Aandacht voor saamhorigheid en eendracht hoort dus zeker thuis in de vacaturetekst.

null