Masterclass
Vacatureteksten schrijven voor het brein

In een online masterclass van 2,5 uur ontdek je: 

hoe je eenvoudig de conversie op je vacaturepagina verhoogt.

van latent werkzoekenden actieve sollicitanten maakt.

neuromarketingprincipes voor je laat werken in vacatureteksten.

Kom maar op
 

hier wil ik bij zijn

19 mei '23

Eerstvolgende mogelijkheid

9:15 tot 12:00 uur

2,5 uur kennisdeling + 15 minuten break

max. 25 deelnemers

nog 22 plekken vrij

8,7

gemiddelde beoordeling

Onbewuste processen in onze hersenen hebben een grote invloed op ons gedrag. Wat als je die onbewuste processen bewust beïnvloed met tekst?

Yordi Mariën, copywriter

"Als copywriter je teksten extra kracht bijzetten? Met de beïnvloedingstechnieken van Nicol verras ik nu vriend en vijand!.
Als een echte Hans Klok werden we de hele masterclass beïnvloed. Van 'Niet joh?' tot 'Rot op, serieus?'. In 2,5 uur tijd een stoomcursus beïnvloedingstechnieken én ook een aantal 'magische woorden'.

Brigitte Depiere, Randstad

"Duidelijke structuur, concreet en praktische tips aan een lekker tempo! Het was eigenlijk wel top, ik had gerust nog een uurtje extra willen krijgen. Ik raad deze masterclass absoluut aan omdat we ons vaak niet bewust zijn wat we allemaal kunnen doen met taal en beelden om het brein van onze doelgroep (positief) te beïnvloeden."

Een gewone vacaturetekst moet beter

De arbeidsmarkt is krap. Krapper dan krap. En dat blijft nog wel even zo. Hoe kan je juist nu die schaarse kandidaat verleiden om te solliciteren op jouw vacature? Het kan door net even die extra stap te zetten en bewust het onbewuste brein van jouw doelgroep te beïnvloeden. Zo krijg je zelfs in deze arbeidsmarkt latent werkzoekenden in beweging.


Tijdens deze unieke masterclass staan de 7 beïnvloedingsprincipes van de wereldberoemde sociaal psycholoog Robert B. Cialdini centraal. Benieuwd welke beïnvloedingsprincipes dat zijn? Sociale bewijskracht, autoriteit, schaarste, wederkerigheid, consistentie, sympathie en eenheid

Ik laat je zien hoe jij de 7 beïnvloedingsprincipes kan toepassen in de vacaturetekst. Ondertussen passeren ook andere neuromarketingprincipes en wat magische woorden de revue. Denk aan altercasting, gaze cueing en de Type Token Ratio-formule.
Deze masterclass is bij uitstek geschikt als je een verdiepingsslag wil slaan met jouw vacatureteksten. Het is dus géén basistraining om te leren hoe je een vacatureteksten schrijven. Zo'n basistraining kan je trouwens wel bij mij volgen in de vorm van een incompany training en individuele e-learning.

Inclusief

Het boek Tekst werkt
Tekst werkt is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr.

Terugkijklink

Kort na de masterclass ontvang je een terugkijklink die 2 weken geldig is. Handig voor als je niet live kunt deelnemen of de masterclass nog een keer wil zien.

E-book

Veel van de tips en tricks die ik tijdens de masterclass deel vind je terug in het e-book Vacatureteksten schrijven voor het brein. Dit e-book ontvang je kort na afloop van de masterclass.

Samantha van Yperen, Strikt

“In deze masterclass legt Nicol uit hoe je het onbewuste systeem van het brein prikkelt. Een van de doeltreffende manieren om jouw latente doelgroep aan te zetten tot actie! Een onmisbaar element in een strategie waar recruitment en marketing samenkomen voor het aantrekken van nieuw talent.”

Michael Redda, Match for Talent

“Ik ben uit een tunnelvisie gekomen en ben anders gaan denken tijdens het schrijven. Nicol, complimenten hoe je een meer dan 2 uur durende online lezing interessant, plezierig en mentaal prikkelend hebt gepresenteerd.”

Jolien Bijhouwer, EN HR Solutions

“Interessant om neuromarketingprincipes toe te gaan passen in vacatureteksten. Nieuwe inspiratie!”

 een verdiepingsslag slaan als het gaat om vacatureteksten?

 het brein van jouw doelgroep veroveren?

 scoren met jouw vacaturetekst?

Natuurlijk wil ik dat
claim nu 1 van de 25 plekken

In reguliere marketing zie je dat de sociale bewijskracht vooral benut wordt door de inzet van (product)reviews, logo’s en keurmerken. Niet echt dingen die in een vacaturetekst terugkomen. Toch is dit beïnvloedingsprincipe misschien wel het meest krachtig als je het inzet in de vacaturetekst.

“Nog 1 kamer vrij op deze website.” Het is misschien wel het bekendste voorbeeld van het beïnvloedingsprincipe schaarste. Schaarste maakt mensen hebberig en zorgt voor een gevoel van urgentie. Dat gevoel, dat kan je ook in vacatureteksten creëren en zo jouw conversie beïnvloeden.

Wederkerigheid

Van alle 7 beïnvloedingsprincipes lijkt wederkerigheid misschien het meest complexe principe om toe te passen in de vacaturetekst. Toch hoef je geen grote incentives of dure cadeaus uit te delen om wederkerigheid te triggeren tussen jou en de potentiële sollicitant.

De bekendste vorm van consistentie is het brengen van mensen in de ‘ja-modus’. Hoe kan jij jouw kandidaat ja laten zeggen? Dat begint vaak al ver voor de vacaturetekst. Zo speelt het werkgeversmerk een belangrijke rol bij het benutten van de kracht van dit beïnvloedingsprincipe.

Heeft de lezer sympathie voor jouw organisatie? Dan volgt deze persoon je sneller in adviezen en keuzes. Creëer herkenning, vertel verhalen en geef complimenten om de kracht van dit principe succesvol te benutten in de vacaturetekst.

De overtuigingskracht van professionals en bekende personen is groter dan van een willekeurig ander persoon. Simpel gezegd: als een autoriteit iets zegt, dan wordt dit veelal voor waarheid aangenomen. Ook door jouw potentiële doelgroep.

Iedereen kent het gevoel dat je ergens bij wilt horen. Dat begon al als kind dat je gekozen wilde worden bij gym. Eenmaal volwassen en actief in de ‘werkende wereld’ is dat niet anders. Aandacht voor saamhorigheid en eendracht hoort dus zeker thuis in de vacaturetekst.

267,-

Duidelijkheid. Ik houd ervan.
Deze online masterclass van 2,5 uur kan jij volgen voor 267.


Mijn boek Tekst werkt krijg je er gratis bij. Het is hét handboek voor teksten binnen hr & recruitment.

Per masterclass zijn er 25 plekken beschikbaar. Zo heb ik alle tijd om alle vragen te beantwoorden. Ook jouw vragen.


Vrijdag 19 mei 2023

Van 09:15 uur tot 12:00 uur. Da's inclusief 15 minuten break.

null                                      

De afgelopen jaren schreef ik duizenden vacatureteksten

Voor uiteenlopende bedrijven waaronder Douwe Egberts, Goodhabitz en Deloitte. Ook schreef ik 3 boeken waarin de vacaturetekst de hoofdrol heeft. In 2011 richtte ik Voor Tekst op; het enige en echte bureau dat 100% gespecialiseerd is in teksten voor de arbeidsmarkt. Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. Nu deel ik al mijn kennis als trainer en spreker zodat ook jij kan scoren met woorden.

Naast de ervaring met vacatureteksten verdiep ik mij al jaren in tekstpsychologie. Hoe kan je bewust het onbewuste brein beïnvloeden? Wat voor technieken zijn er om de conversie te verhogen? Hoe werkt het keuzeproces in het brein? Het ultieme geheim ligt verborgen in de werking van ons onbewuste brein. Als jij dit geheim eenmaal kent is betere resultaten boeken met een vacaturetekst een eitje. 


Wil jij ook dit geheim leren?