training inclusieve vacatureteksten

Incompanytraining Inclusieve vacatureteksten schrijven

1 groot feest waar de aha-momenten je om de oren vliegen

Tijdens deze incompanytraining van 6 uur leren jouw collega’s hoe zij inclusieve vacatureteksten schrijven:

waarmee een bredere doelgroep en talent wordt bereikt.

die discriminatievrij zijn.

waardoor iedereen zich welkom voelt op het feestje.

Een feestje voor iedereen

Kom jij op ons feestje? Annelies Graafland, Diversiteit & Inclusie consultant en ik nodigen je graag uit. Het wordt een feestje waar iedereen welkom is en waar geen onderscheid wordt gemaakt in mensen. Niet als het gaat om seksuele identiteit, leeftijd, achtergrond, seksuele geaardheid, een handicap of wel/geen achterstand tot de arbeidsmarkt.

Was het ook maar zo’n groot feest bij vacatureteksten. Want op het moment dat je de vacaturetekst bekijkt als een uitnodiging voor een feest… Ouch, wat gaat het dan al vaak mis. Mensen blijven weg van het feest omdat zij zich buitengesloten voelen door complex taalgebruik, bepaalde uitdrukkingen of discriminatie. 

Wat als je een vacaturetekst schrijft waar iedereen zich welkom voelt? Ongeacht leeftijd, achtergrond, seksuele geaardheid, een handicap of wel/geen achterstand tot de arbeidsmarkt? Om vervolgens zelf te kunnen bepalen, dat hij/zij/het dit feestje leuk vindt en ingaat op de uitnodiging. Er is 1 maar: het schrijven van een inclusieve vacaturetekst is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is het schrijven van een inclusieve vacaturetekst sowieso meer dan ‘even ergens een diversiteitsstatement’ toevoegen. En inclusief schrijven gaat ook (veel) verder dan alleen schrijven voor zowel man als vrouw. 


Samen de slingers ophangen

Tijdens deze incompanytraining Inclusieve vacatureteksten schrijven hangen Annelies Graafland en ik samen de slingers op. Annelies is Diversiteit en Inclusie consultant. Ik breng mijn ervaring met (vacature)teksten schrijven in. Samen delen we onze kennis met jouw team. Lekker pragmatisch, energiek en interactief. Zodat jouw team wordt geïnspireerd én geïnformeerd. Met praktische tips en tricks waarmee iedereen alle input meteen in de praktijk kan brengen.


Er is volop ruimte voor interactie en de mensen worden aan het werk gezet. Want leren is vooral doen. Annelies en ik dagen de mensen uit teksten op B1-niveau te schrijven, vereisten om te buigen naar gedragskenmerken en genderneutrale functietitels te bepalen.

Zet je oogkleppen af en de bril van de diverse doelgroep op.

Wat anderen vinden:

Sara Akhtar, expert Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, Maasstad Ziekenhuis

Met alle feedback en praktische tips die we tijdens én na de training hebben ontvangen, zijn we direct aan de slag gegaan. We merken nu al een enorm verschil in onze werkwijze en resultaat!

Bianca Perfors, eigenaar, Recruiters Omgekeerd

De manier waarop je training geeft is informeel en persoonlijk, laagdrempelig. De afstemming op het niveau van de deelnemers is erg prettig. Je kan merken dat je een trainer bent, dat maakte jouw bijdrage extra waardevol!

Marieke Hermsen, recruiter/officemanager bij KwH People.

Veel praktische tips and tricks. Door de interactieve opzet was ik van begin tot eind gefocust!

Lekker praktisch

Annelies en ik komen naar jullie toe: de incompanytraining (6 uur) wordt op locatie gegeven.

tot 12 deelnemers per training. Meer deelnemers? Laten we overleggen.

jouw investering is 3473 euro (per training). Da’s inclusief reistijd- en kostenvergoeding, materialen en voorbereiding. En exclusief btw.

Plan een kennismakingnull                                      

Nicol Tadema

  Mijn naam is Nicol Tadema. De afgelopen jaren schreef ik duizenden vacatureteksten. Voor uiteenlopende bedrijven waaronder Coca-Cola, Goodhabitz en Deloitte. 

Ook schreef ik 3 boeken waar de vacaturetekst de hoofdrol heeft. In 2011 richtte ik Voor Tekst op, het bureau dat 100% gespecialiseerd is in teksten voor de arbeidsmarkt. Ik ben co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. 


Annelies Graafland

Ze noemen mij ook wel Alice in Wonderland. Want ik vind: een avontuur is het beste cadeau dat je kan geven of krijgen. En ik praat tegen katten. Mijn vrolijke gekheid is mijn beste competentie.

Ik werk als Diversiteit & Inclusie consultant én recruitmentmanager bij EN HR solutions. Ook ben ik bestuurslid bij het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland: Recruiters United en expert D&I op Kiqit. De afgelopen jaren maakte ik veel situaties op de werkvloer mee waarbij discriminatie een rol speelde. Ik vind dat iedereen zou moeten streven naar meer diversiteit op de werkvloer.